Kurusıkı Tabanca Ruhsat Gerektirir mi? Kurusıkı Tabanca Ruhsatı Nasıl Alınır?

27-07-2021 14:03
Kurusıkı Tabanca Ruhsat Gerektirir mi? Kurusıkı Tabanca Ruhsatı Nasıl Alınır?
Kurusıkı tabanca ruhsat gerektirir mi? Sorusu silah tutkusu olan kişilerin en çok merak ettiği konulardan biridir. Havalı tabanca gibi kimi silahlar ruhsatsız şekilde kolayca alınabilse de kurusıkı tabanca taşımak ve bulundurmak için ruhsat almanız gerekmektedir. Bu yazımızda kurusıkı tabanca taşımak hakkında detaylı bilgi vereceğiz. Kurusıkı tabanca ruhsatı nasıl alınır? Gelin hep birlikte öğrenelim.

Kurusıkı Tabanca Ruhsat Gerektir mi?

Normal ateşli silahlar kadar ağır olmasa da kurusıkı tabanca almak için de belirli şartlar bulunmaktadır. Kurusıkı tabanca almak için ilk olarak emniyete gidip satın alma belgesi almanız gerekiyor. Satın alma belgesi başvurusunda bulunan kişilerin adli sicil kaydı gibi birtakım bilgileri inceleniyor. Ardından kurusıkı tabanca almaya engel hiçbir durum söz konusu değilse emniyet satın alma belgesini veriyor. Vakit kaybetmemek adına emniyete gitmeden önce iki adet vesikalık fotoğraf ve adli sicil kaydı belgenizi yanınıza almayı unutmayın.

Emniyetten aldığınız satın alma belgesi ile size en yakın av malzemeleri dükkanına giderek kurusıkı tabanca satın alabilirsiniz. Tabancanızı satın aldıktan sonra kurusıkı tabanca ruhsatı çıkarmak için işlemleri gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Kısaca evet kurusıkı tabanca ruhsat gerektirir. Artık eskisi gibi av malzemeleri bayisine gidip direkt kurusıkı tabanca satın alamıyorsunuz. Öncesinde emniyete gidip satın alma belgesi çıkartmanız gerekiyor.
Kurusıkı tabancalar ile ilgili her türlü sorunuz için Whatsapp hattımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kurusıkı Tabanca Ruhsatı Nasıl Alınır?

Kurusıkı tabanca ruhsatı almayı üst paragrafta detaylı şekilde anlattım. Ancak kafanızın karışmaması adına bir de madde madde anlatıp yol haritası çizmek istiyorum.

  • İki adet vesikalık fotoğraf ve adli sicil kaydı belgeniz ile birlikte emniyete gidip kurusıkı tabanca almak için başvuruda bulunuyorsunuz. ( Adli sicil kaydını e-devletten çıkarabilirsiniz )
  • Emniyette yapılan incelemede kurusıkı tabanca almaya engel herhangi bir durumunuz yoksa size satın alma belgesi veriliyor. Bu belge ile av malzemeleri bayilerine giderek dilediğiniz kurusıkı tabancayı satın alabilirsiniz.
  • Kurusıkı tabancanızı satın aldıktan sonra 1 ay içerisinde emniyete giderek adınıza kayıt ettirmeniz, ruhsatı almanız gerekiyor. 

Kurusıkı Tabanca mı Havalı Tabanca mı?

Silah tutkusu olan kişiler, ateşli silahların ağır şartlarıyla uğraşmak istemedikleri için kurusıkı ve havalı tabanca modellerini daha çok tercih ediyorlar. Ancak her yeni yönetmelik ile birlikte kurusıkı tabanca almak daha uğraştırıcı hale geldiği için son zamanlarda havalı tabancalara olan talep artış göstermektedir. Eğer prosedür işlemleri ile vakit kaybetmek istemiyorsanız havalı tabanca satın almanızı tavsiye ederiz. Havalı tabanca taşımak için herhangi bir ruhsata ihtiyaç duyulmaz. Havalı tabanca kategorimizden sipariş verdiğiniz taktirde bir gün içinde tabancanıza kavuşabilirsiniz. 

Son zamanlarda yeni çıkan havalı tabanca modelleri görünüşleri ve özellikleriyle gerçek silahlara çok fazla benzemektedir. Havalı tabanca alırsam gerçekçi deneyim yaşayamam diye korkmanıza gerek yok. Özelliklerini ve tasarımını incelediğiniz de siz de bize hak vereceksiniz.

Bu yazımızda kurusıkı tabanca ruhsat gerektirir mi ve kurusıkı tabanca ruhsatı nasıl alınır? Sorularına elimizden geldiğince cevap vermeye çalıştık. Bu tip konularda ileride ceza yememek için çok dikkatli davranmanız gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz. Dolayısıyla bir bilene danışmadan alışverişinizi gerçekleştirmemelisiniz. Whatsapp hattımız üzerinden tüm sorularınızı memnuniyetle cevaplayacağımızdan şüpheniz olmasın.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.