Havalı Tüfek Alma Şartları Nelerdir?

13-08-2021 16:05
Havalı Tüfek Alma Şartları Nelerdir?
Atıcılığa ve silahlara ilgi duyan kişiler, genelde havalı silah modellerine yönelirler. Bunun sebebi havanın sıkıştırılması mantığıyla çalışan bu silahların, ateşli silahlara göre daha zararsız olmasıdır. Ayrıca havalı tabanca ya da havalı tüfek satın almak kurusıkı ya da gerçek ateşli silah almaya göre çok daha kolaydır. Bu yazımızda havalı tüfek alma şartları hakkında sizlere bilgi vermek istiyoruz. Eğer böyle bir niyetiniz varsa yazımızı dikkatle sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz.

Havalı Tüfek Nedir?

İçinde bulunan gaz haznesine hava depolayarak saçma ateşleyen tüfek modeline havalı tüfek denir. Görünüş olarak gerçek tüfeklere benzese de çalışma mekanizması yönüyle onlardan ayrılır. Depo ettiği hava sayesinde özel üretim olan havalı tüfek mermisi ateşler. Dış malzemesi çoğunlukla metaldir. Spor ve eğlence amacıyla yerleşim yerlerinin dışında kullanılır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte havalı silah sektörü de gelişmiştir. Piyasaya birçok havalı tüfek modeli çıkmıştır. Havalı tüfek kategorimizden en kaliteli ürünlere en uygun fiyatlarla ulaşabilirsiniz.

Havalı Tüfek Alma Şartları Nelerdir?

Gelelim en çok merak edilen konuya: Havalı tüfek alma şartları. "Tamam havalı tüfek güzel bir ürün, beğendik içimize de sindi. Peki nasıl satın alacağız? Neticede bir silah, elbette almak için belirli koşulları vardır." Diye düşündüğünüzü tahmin ediyoruz. Hadi gelin havalı tüfek almaya dair kafanızdaki soru işaretlerini silelim.

Havalı tüfek satın almak için belirli şartları yerine getirmeniz gerekir. Eğer bu şartları sağlıyorsanız gönül rahatlığıyla havalı tüfek alabilirsiniz.

  • Havalı tüfeği resmi bir av bayisinden satın almalısınız. Çünkü havalı tüfek kullanmak ve taşımak için satın aldığınızı gösteren faturanın her zaman yanınızda olması gerekir.
  • Size teknik konularda bilgi verebilecek satıcılara yönelin.
  • Yerleşim yerlerinde havalı tüfek kullanamazsınız. Yerleşim yerleri dışında kullanabilirsiniz.
  • Havalı tüfek ile avlanamazsınız.
  • Havalı tüfek ile hiçbir canlıya ve eşyaya zarar veremezsiniz.
Kısaca yerleşim yerleri dışında havalı tüfekleri atıcılık amacıyla kullanabilirsiniz. Kendi belirlediğiniz hedeflere atış yapabilirsiniz. Havalı silahlarla avlanmak kesinlikle yasaktır. 

Havalı Tüfek Nereden Alınır?

Havalı tüfek taşımak ve kullanmak için faturaya ihtiyaç duyulduğunu belirtmiştik. Bu yüzden güvenilir, resmi av bayilerini tercih etmeniz faydanıza olacaktır. Önemli olan bir diğer nokta da tabi ki fiyat. İyice piyasa araştırması yapıp cebinize de hitap edecek ürünü satın almalısınız. Web sitemiz Beyav.net üzerinden en kaliteli havalı tüfekleri en uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. 24 saat içinde ürününüz faturası ile birlikte kargoya verilecektir. Ayrıca Whatsapp hattımız üzerinden bize havalı tüfekler ile ilgi merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz. Sorularınızı memnuniyetle cevaplayacağımızdan şüpheniz olmasın.

Bu yazımızda sizlere havalı tüfek alma şartları hakkında bilgi vermeye çalıştık. Umarız faydalı bir yazı olmuştur. Havalı tüfek fiyatları kategorimizden tüm modellere ulaşabilirsiniz. Ayrıca havalı tüfekler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için havalı tüfek inceleme videosunu da izleyebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.