Havalı Tabanca Nasıl Alınır?

01-07-2021 14:25
Havalı Tabanca Nasıl Alınır?
Atıcılık sporuna başlamak isteyen kişilerin ilk tercihi genelde havalı tabancalardır. Normal silahlara göre daha zararsız oluşu, kullanım için herhangi bir ruhsat gerektirmemesi havalı tabancaların daha çok tercih edilir hale gelmesini sağlamıştır. Bu yazımızda havalı tabanca nasıl alınır? Sorusuna cevap verip sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

Havalı Tabanca Nasıl Alınır?

Yazının başında havalı tabancaların herhangi bir ruhsat gerektirmediğini söyledik. Ancak bu demek değil ki havalı tabanca almanın hiçbir şartı yok. Eğer havalı tabanca satın almak istiyorsanız yerine getirmeniz gereken bazı kriterler bulunmaktadır.
  • 18 yaşından büyük olmalısınız. Ayrıca 18 yaşından büyük olduğunuzu ehliyet, kimlik gibi belgelerle satıcıya beyan etmelisiniz.
  • Aldığınız havalı tabancanın mutlaka faturası olmalı. Yani web sitemiz Beyav.net gibi kurumsal, resmi bir firmadan tabancanızı satın almalısınız.
Havalı tabanca satın almak için bu saydığımız iki şartı sağlamanız yeterli olacaktır. Ancak havalı tabanca aldıktan sonra kaliteli bir atıcılık deneyimi yaşamak ve tabancanızı sorunsuz şekilde kullanabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı durumlar vardır.

Havalı Tabanca Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Havalı tabancanızın bakımını mutlaka yapmalısınız. Eğer yapmazsanız kullanım ömrü kısalır.
  • Kesinlikle yerleşim yerlerinde havalı tabanca kullanmamalısınız.
  • Havalı tabancanız ile hiçbir canlıya zarar vermemelisiniz. Avcılık amacıyla havalı tabanca kullanılması yasaktır. Bu tabancaları sadece atıcılık için kullanabilirsiniz.
  • Tabancanızı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanım kılavuzunu okumalısınız. Bilmeden yapacağınız bir hamle havalı tabancanıza zarar vermenize yol açabilir.
  • Çalışmayan herhangi bir parçası varsa kesinlikle zorlamayın. Yetkili servisle iletişime geçin.
  • Havalı tabanca saçma ateşler. Bu saçmaların boyutu da oldukça küçüktür. Dolayısıyla atış sonrası namluya ufak parçacıklar girmiş olabilir. Namlu temizliğini asla ihmal etmeyin.
  • Havalı tabancanızı evde, arabada ya da üzerinizde atışa hazır halde bulundurmayın.

Havalı Tabanca Nereden Alınır?

Yaşadığınız yerdeki herhangi bir av malzemeleri mağazasına giderek havalı tabanca satın alabilirsiniz. Ancak çoğunlukla bu ürünlerin perakende satış fiyatı pahalı olduğu için internet üzerinden alışveriş yapmanızı öneririz. Web sitemiz Beyav.net adresinden güvenle havalı tabanca sipariş edebilirsiniz. Havalı tabanca fiyatları kategorimizde yüzlerce tabanca çeşidi en uygun fiyatlarla sizleri bekliyor. Ayrıca bilgi almak için WhatsApp üzerinden bizimle de iletişime geçebilirsiniz.

Bu yazımızda atıcılık sporuna yeni başlayacak ancak kafası karışık olan kişiler için havalı tabanca hakkında bilgi vermeye çalıştık. Umarım havalı tabanca nasıl alınır? Sorusu kafanızda cevap bulabilmiştir. Soru ve görüşlerinizi WhatsApp hattımız üzerinden bizlere iletebilirsiniz. Ayrıca sizler için hazırladığımız havalı tabanca inceleme videomuza göz atmayı unutmayın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.