Airsoft Silah Taşımak Suç Mu? Airsoft Silah Bulundurmak

04-07-2021 23:57
Airsoft Silah Taşımak Suç Mu? Airsoft Silah Bulundurmak
Son zamanlarda atıcılık sporu ile ilgilenen kişilerin hobi ve eğlence amaçlı kullandıkları silahların başında airsoft modeller gelmektedir. Tahribat gücünün klasik tabancalara göre daha az olması ve gerçekçi görünüşü airsoft silahların giderek yaygınlaşmasını sağlamıştır. Hatta airsoft silahlara ilgi duyan kişiler, kendi illerinde atıcılık grupları kurup birlikte etkinlikler düzenlemektedir. Bu yazımızda airsoft silah taşımak suç mu, airsoft silah ruhsat gerektirir mi? Gibi sorulara cevap vereceğiz.

Airsoft Silah Nedir?

İnternette airsoft silah taşımak suç mu? Şeklinde arama yapıyorsanız muhtemelen zaten airsoft silahın ne olduğunu biliyorsunuzdur. Ancak yine de bilmeyenler için bir kez daha açıklayalım. Hobi amaçlı kullanılan içerisinde eriyebilen plastik merminin yer aldığı silah türüne airsoft adı verilir. İlk defa airsoft adı verilen simülasyon oyununda kullanılmıştır. Bundan dolayı piyasada airsoft silah olarak bilinir. İçinde bulunan plastik mermiyi hava basıncı kullanarak ateşler. Çalışma prensibi havalı tabancalar ile benzerdir.

Airsoft Silah Taşımak Suç mu?

Airsoft silahlar ülkemizde tamamen yasal olarak satışı gerçekleştirilen ürünlerdir. Dolayısıyla airsoft silah taşımak suç değildir. Ancak belirli kurallara uyulması gerekir. Airsoft tabanca ve tüfekler, yasal olarak "Avda Ve Sporda Kullanılan Tüfekler, Nişan Tabancaları Ve Av Bıçaklarının Yapımı, Alımı, Satımı Ve Bulundurulmasına Dair Kanun” ile ilişkilidir. Bu kanunu okuyarak daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. 

Airsoft silah taşımak ve bulundurmak suç teşkil etmez. Ancak airsoft silahınızla çevrenize ya da canlılara zarar veremezsiniz. Sadece hobi amaçlı yerleşim yerlerinin dışında atıcılık yaparak kullanabilirsiniz.


Airsoft Silah Ruhsat Gerektirir mi?

Hayır Airsoft silah kullanmak ya da taşımak için ruhsata gerek yoktur. 18 yaşından büyük olduğunuzu belirterek bu silahları satın alabilirsiniz. Silahınızı aldıktan sonra mutlaka faturasını saklayın. Ayrıca airsoft silahı kullanırken de faturası yanınızda bulunsun. Airsoft silahların tabi olduğu kanunun "Hava ve Gaz Basınçlı silahların Satışında Aranacak Belgeler” başlığının 8.Maddesinde şöyle bir ibare yer alır: "Hava ve gaz basıncı ile çalışan ateşsiz tüfek ve tabanca satışlarında bu belge aranmaz.” Buradan da anlayacağımız üzere Airsoft silah kullanmak ruhsat gerektirmez.

Airsoft Silah İle Avlanılır mı?

Airsoft silah ile avlanmak yasaktır. Hava basıncı ile çalışan silahlar avlanma amacıyla kullanılamaz. Sadece hobi ve eğlence amaçlı olarak kullanabilirsiniz.

Airsoft Silah Nereden Alınır?

Airsoft silah almak için doğru adres tabi ki web sitemiz Beyav.net olacaktır. Tamamen yasal ve faturalı şekilde airsoft silah satışı gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Whatsapp hattımız üzerinden siz değerli müşterilerimize kesintisiz destek sunuyoruz. Alışveriş yapmadan önce ve sonra dilediğiniz zaman sorularınızı bize Whatsapp üzerinden ulaştırabilirsiniz. Airsoft silah fiyatları kategorimizden tüm modellerimize en uygun fiyatlarla ulaşabilirsiniz.

Bu yazımızda airsoft silah taşımak suç mu? Sorusuna elimizden geldiğince cevap vermeye çalıştık. Umarız faydalı bir yazı olmuştur. Airsoft silah bulundurmak ile ilgili aklınıza takılan sorular için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.